In mijn gedachten komen regelmatig hele gesprekken voor..Dan denk ik; die moet ik opschrijven! En dan ga ik weer met mn dagelijkse bezigheden verder en had ik niks geschreven..
Dat ga ik vandaag dus niet doen…
Mijn vader had altijd een standaard spreekwoord voor ons.. ALS ALLE MENSEN NAAR DE GEBREKEN VAN ZICHZELF KEKEN..DAN ZOUDEN ZE T PRATEN OVER ANDEREN WEL LATEN.
Regelmatig zie ik dit om me heen gebeuren, en als ik ergens niet tegen kan, dan is het dat anderen een oordeel over iemand hebben.
Soms maken mensen keuzes in het leven die in de ogen van anderen echt niet kunnen. 

Er wordt dan keihard met de beschuldigende vinger naar iemand gewezen ( en er zijn inderdaad veel extreme gevallen waar ook mijn hart ineen krimpt van afschuw) maar over die gevallen wil ik het niet hebben.. De gevallen in je omgeving, daar heb ik het over.. 

Ik vraag me dan altijd af, waarom mensen oordelen… 

Waarom oordeleelt men..is dat een tekortkoming naar zichzelf toe?

Waarom helpen die mensen elkaar dan niet…zit daar een angst achter?

Wat maakt een mens slecht als bijvoorbeeld een vrouw die al in een relatie zit die niet goed loopt,iemand op haar pad tegenkomt ( en vise versa) waarmee ze ervoor kiest een nieuwe start te maken? 

Misschien moet men ook eens stoppen met alle veroordelingen qua racisme.. Omdat je medemens een ander geloof heeft, en er andere gewoontes op na houdt wil dat niet zeggen dat ze net zoveel verdriet hebben, als je medemens!

Elk mens is gelijk..we hebben allemaal dezelfde emoties, hebben allemaal een eigen lichaam gekregen waar we zelf mee moeten dealen..net zoals de keuzes die elk mens maakt..

In plaats dat iedereen veroordeelt…kijk eerst eens in de spiegel…ga met jezelf eens een gesprek aan waarom jij de dingen doet op jouw manier…kijk dan eens opnieuw naar je medemens..

Ga een s in verbinding met elkaar.. 

Waarom kunnen we rond de kerstperiode wel dat gevoel van saamhorigheid hebben en de rest van de tijd niet! 
Ik ben hier gewoon heel nieuwsgierig en verwonderd over..
Met deze woorden wil ik iedereen dan ook geweldig mooie feestdagen toe wensen en neem voor het nieuwe jaar ook de verbinding eens mee je hart in