Ayurvedische massages

De Ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde.
De ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking. De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met de constitutie van de persoon en zijn/haar specifieke klachten en eventuele pijn in de vorm van massage techniek en de kruidenolie die gebruikt wordt. De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en het reinigen van de weefsels en kanalen. De kruidenoliën zijn gebaseerd op een basis van sesamolie,waar kruiden in verwerkt zijn. De ayurvedische massage vindt plaats met de handen. De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De massage:
• Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
• bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
• draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
• helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten. De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

De lichaamsbehandelingen van Indhira zijn ontgiftend, preventief, ontspannend en ondersteunend bedoeld. Vooraf is het dan ook voor Uw belang dat er een intakegesprek plaatsvindt. Als ik als therapeut het niet verstandig vindt om U te behandelen,verwijs ik U ten alle tijden door naar Uw eigen behandelend arts.

De behandelingen worden met respect naar U toe gegeven,en Indhira houdt rekening met de door U aangegeven grenzen. Indhira rekent er op dat U ook haar grenzen respecteert. Oneerbare voorstellen worden niet getolereerd.

Ayurvedische Abhayanga Massage:

Bij deze massage maak ik gebruik van traditionele, geneeskrachtige kruidenoliën die verwarmd op het lichaam worden aangebracht. De massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het gezicht en hoofd meegenomen worden. Er wordt hierbij rekening gehouden welke klachten U hebt en welk constitutie type U bent. Bij de abhayanga-massage worden de marma’s ( energiepunten ) onderhanden genomen. Deze zorgen ervoor dat blokkades in Uw lichaam opgelost worden. Het is dan ook van groot belang dat U na de massage veel water te drinken om de afvalstoffen die vrij komen het lichaam kunnen verlaten.

Ayurvedische Ontspanning Massage:

Bij deze massage maak ik ook gebruik van de traditionele kruidenolie. De massage geeft een ontspannende werking. Anders dan de Abhayanga massage wordt hierbij wel het hele lichaam en gezicht gemasseerd, maar worden hoofd en de marma’s niet behandeld. Deze massage is heerlijk als U de stress en spanning van alledag van U af wilt laten vallen. Het woord zegt het al….. ONTSPANNINGS massage. Nog enkele belangrijke punten waar U rekening mee dient te houden voor en nadat U een massagebehandeling ondergaat:

* Tussen de laatste maaltijd en massage dient 2 uur te zitten.
* I.V.M. oliën is het raadzaam om oude kleding aan te trekken.
* Geen make-up i.v.m. hoofd en/of gezichtsmassage.
* Alle sieraden afdoen. Incl. piercings.
* Drink na de massage veel water. De losgemasseerde afvalstoffen kunnen daardoor het lichaam verlaten.
* Als U onder behandeling van een arts of specialist bent, MOET U dit ook blijven!!! Stop ook NOOIT met medicijnen mits Uw arts of specialist dit adviseert.